Peto izdanje najvećeg bh. turnira u uličnoj košarci „Pan 3 na 3“, koje je prema ranije najavljenom programu trebalo početi danas na tuzlanskom Telexu, prolongirano je za sutra.

Uzrok je kiša, zbog koje se nisu mogle odigrati utakmice današnjeg programa.

Iako je bilo najavljeno učešče 32 prijavljene ekipe, na izvlačenju ih se pojavilo 20, pa je organizator odlučio da žrijebom izvuče 12 ekipa koje će se direktno plasirati u osminu finala, dok će ostalih osam ekipa razigravati za još četiri mjesta među 16 ekipa koje će igrati drugi krug.

Prve utakmice sutra, u nedjelju, počinju u 12.30 sati, a zanimljivo je da se voljom žrijeba prošlogodišnji pobjednik Aluplastik Živinice već u osmini finala sastaje sa jednim od glavnih konkurentom za prvo mjesto ekipom Novog Beograda.

Kompanija Carlsberg BH, koja sa brendom Pan, i u saradnji sa OKK Sloboda, organizuje ovaj turnir, za prvoplasirane je obezbijedila vrijedne novčane nagrade. Tako će oni, koji ostvare pobjedu osvojiti 4.000 KM, dok će drugoplasirani kući otići sa 2.000 KM.

Osim dobre košarke i ekipnog nadmetanja, svi zainteresirani pojedinci će imati priliku da se okušaju u šutiranju za tri poena i zakucavanju, a najbolji će biti nagrađeni sa po 300 KM. Prijave za ova takmičenja (zakucavanje i trice) će biti na licu mjesta, a organizatori su pripremili i interesantne igre za publiku i osvježenje uz Pan. U pauzama između utakmica prisutni će uživati u svirci DJ Katze.

Raspored utakmica, rezultati i sve novosti vezane za “Pan 3 na 3” turnir mogu se pratiti putem Facebook stranice PAN BiH.

Tuzlainfo.ba

Odgovori