Kako nam se bliži kraj 2019. a početak Nove 2020. godine, tako smo bliži i mjesecu februaru/veljači i održavanju već sada tradicionalnog Međunarodnog košarkaškog kupa kraljevskog grada Jajca.

U sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. ferburara/veljače, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u Jajcu će biti održan jubilarni 5. Košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2006. godine i mlađe.

Ovaj turnir spada u jedan od najboljih i najjačih turnira u regiji, a okupit će preko 120 mladih igrača i trenera koji će u tri dana pokazati svoj raskošni košarkaški talenat.

Stručni štab našeg kluba već je uveliko započeo sa pripremama.

Pred nama je period od skoro tri mjeseca do samog početka turnira. Same pripreme su već počele završetkom ovogodišnjeg četvrtog turnira no sada smo u fazi zaokruživanja i dovršavanja tog jednog ciklusa priprema kako bi sve proteklo kao što je planirano. Svakako da ovaj turnir donosi nešto posebno, i kako nam je bliži ekipu sve više trese košarkaška groznica, te se radujemo još jednom košarkaškom spektaklu, izjavio je sportski direktor kluba Salih Keljalić.

Uskoro će biti poznati i termini odigravanja te učesnici samog turnira; pored našeg kluba učešće će uzeti još 7 klubova iz različitih država. Do tada želimo našim članovima mnogo sreće i uspjeha te da sve protekne u najboljem redu.

Generalni pokrovitelj turnira je Općina Jajce na čelu sa načelnikom Edinom Hozanom.

KK Vodopad

Odgovori