Finalna serija NBA lige bila je kao iz pravog horor filma za Golden State Warriorse. Kevin Durant veći dio doigravanja muku je mučio s ozljedama, a kada se konačno vratio da pomogne momčadi u petoj utakmici finala, doživio je tešku ozljedu Ahilove tetive te će propustiti cijelu nadolazeću sezonu, doduše kod novog poslodavcau Brooklynu.

Kao da to nije bilo dovoljno, u sljedećoj se utakmici ozlijedio i Klay Thompson, koji je zaradio puknuće prednjeg križnog ligamenta. Njegov oporavak teče sasvim zadovoljavajuće, a iz tabora Warriorsa stižu optimistične prognoze.

ESPN prenosi kako je Bob Myers, generalni menadžer Golden Statea, rekao da se ponajbolji šuter u NBA ligi sigurno neće vratiti prije All-Star pauze, ali u klubu očekuju da će ga u kasnijoj fazi sezone imati na raspolaganju. Sigurno je da propušta 55 utakmica, a ako bi se uspio vratiti 20-ak utakmica prije kraja regularnog dijela sezone te pritom uhvatiti radnu temperaturu, možemo mirne duše konstatirati kako će popularni Ratnici imati što za reći u postsezoni. Momčad predvođena Curryjem, Greenom i novopridošlim D’Angelom Russellom i dalje zvuči vrlo ozbiljno i nipošto ih se ne smije potcijeniti. No, konkurencija na Zapadu je paklena, jača nego ikad, tako da će izboriti doigravanje biti vrlo zahtjevna zadaća.

Ove vijesti s posebnim će odobravanjem primiti i Gregg Popovich, kojem se Klay već najavio da želi nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Amerikanci će imati na raspolaganju brutalnu momčad jer su brojne superzvijezde već potvrdile da su spremne igrati sljedećeg ljeta, a na Popovichu će biti težak posao da odabere samo 12 putnika u Japan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here