Košarkaška fešta u Mejdanu: Dvoboj tuzlanskih i kakanjskih navijača (VIDEO)

Košarka i općenito sport se igra zbog publike, a navijači tuzlanske Slobode i Kaknja pokazali su još jednom večeras da su među najboljim u BiH, možda i u regiji.

Večeras je u Mejdan stigla organizirana grupa navijača Kaknja, koji su svoj tim bodrili svih 40. minuta. Tokom utakmice imali su više razloga za slavlje, ali su Mejdan morali napustiti pognutih glava jer je njihov tim poražen u infarkt završnici.

Bilo je i onih uobičajenih navijačkih prepucavanja, ali kada se sve sabere i oduzme treba biti realan i konstatirati da je bilo sve fer i korektno. Uostalom i to je draž navijanja…

Na koncu više iz predostrožnosti, zbog vrućih glava, navijači Kakanja su sprovedeni kroz službeni ulaz, a zajedno sa njima cijelo vrijeme bili su ljudi iz Slobode.

Ovakve utakmice, ovakav rivalitet budi nadu u našu košarku. Kakanjci su pokazali da vole košarku, a njima je nakon utakmice posebnu zahvalnost uputio trener Josip Pandža.

Pogledajte samo djelić atmosfere iz tuzlanskog Mejdana.

PS – Mogli bi sada za klik više napraviti veću dramu, ali… Jeste jedan predmet poletio ka navijačima Kaknja, ali taj izolirani događaj je treba baciti mrlju na super atmosferu i navijanje i jednih i drugih.

 

Odgovori