Tim menadžer Igokee Siniša Kovačević izjavio je da su Aleksandrovčani zatražili od klubova i članova Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da ne igraju prvi dio sezone u domaćem prvestvu zbog učešća u ABA ligi i FIBA Ligi prvaka, piše Mondo.

“Upravni odbor KS BiH će donijeti konačnu odluku. Većina članova je saglasna s našom idejom da svi koji budu predstavnici Bosne i Hercegovine u Evropi budu oslobođeni nastupa u prvom dijelu sezone. To bi trebalo da važi za sve, to je dobra ideja za napredak košarške u BiH. I to ne kažem jer je u ovom trenutku to Igokea. Sutra će to biti neko drugi. Nedavno smo od FIBA dobili pismo u kojem su izrazili radost što će jedan klub iz BiH učestvovati u takmičenju pod njenim okriljem i mislim da je to dobra stvar za sve u bh. košarci, koja nije imala svog predstavnika više od pet godina”.

Podsjetimo, Igokea će učestvovati u kvalifikacijama za FIBA Ligu prvaka, a ukoliko ne uspije da izbori grupnu fazu, nastavit će takmičenje u FIBA Europe Cupu.

V.V.

Odgovori