U Beogradu je danas sahranjen legendarni košarkaški trener Borislav Boro Džaković. Mostarac po rođenju, Tuzlak po opredjeljenju.

Tuzlaci su se na dostojanstven način oprostili od svog omiljenog trenera. Vjerni navijači Asim i Suljo su položili vijenac sa šalom “Fukara”, bilo je tu još na desetinu poštivalaca lika i djela Bore Džakovića iz Tuzle.

Od njega su se oprostili oni koji su ga i najviše voljeli – njegovi Tuzlaci.

Šta je sa Predragom Danilovićem iz KS Srbije ili Ostojom Mijailovićem iz KK Partizan ili Nebojšom Čovićem iz KK Crvena Zvezda. Bežanijsko groblje za njih je danas bilo predaleko?!

Došao je Dušan Duda Ivković i tu je priči kraj. Zar vas nije sram? Čak ni mediji iz Beograda nisu pridali nikakvu pažnju ispraćaju trenera koji je obilježio jednog košarkaško razdoblje. Nisu jer se Boro nije upuštao ni u kakve bitke izvan košarke, a to je dovoljno za srbijanske medije da ne izvještavaju ni sa sahrane.

U jedno smo sigurno. Tuzla i vjerni navijači će dok žive pamtiti Borislava Džakovića. Nadamo se i svi igrači koje je trenirao i izveo na pravi put. Boro, hvala ti!

E.D.S.

Odgovori