Nedim Mustafica, poznat po nadimku “Vajs”, rođen je 1991. godine. Od malih nogu istaknuo se kao ponajbolji igrač svoje generacije u omladinskim pogonima KK „Promo“, te je domaći igrač koji je zasigurno najviše pokazao u seniorskim nastupima za naš klub.

Prije dvije godine napustio je KK „Promo“ i prethodne dvije sezone sa izuzetnim uspjehom nastupao za KK „Vogošća“. Najprije su uvjerljivo osvojili A1 ligu i izborili se za plasman u Ligu 12. U obje sezone Nedim je bio jedan od najvažnijih i najboljih igrača. Igra, po potrebi, poziciju krila ili krilnog centra, a zahvaljujući izuzetnoj fizičkoj snazi i spremnosti, može igrati i kao centar.

Poznat kao veliki borac na terenu i kao neko ko uvijek traži više i od sebe i od saigrača, vrlo mlad je bio postao i kapiten našeg tima, istinski vođa ekipe na terenu. Sve u klubu, a vjerujemo i sve naše navijače, jako je obradovala činjenica da smo ovog ljeta dogovorili Vajsov povratak u tim. Ta činjenica daje nam pravo da se nadamo najboljem uspjehu kluba u njegovoj historiji. Vratio se kapiten, još jači, još iskusniji, spreman da povede ekipu u nove pobjede i donese nova radovanja svojim Donjovakufljanima.

Osim igranja u klubu, Nedim je tokom ljeta bio dio košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u 3X3 FIBA basketu, te je nastupao ne nekoliko veoma jakih turnira u ovom, relativno mladom, ali izuzetno atraktivnom košarkaškom takmičenju.

Osim košarke, valja istaknuti da je naš Nedim Mustafica završio i fakultet i stekao zvanje magistra šumarstva. Ta činjenica dodatno osnažuje njegovu ulogu, kako vođe na terenu, tako i uzora svim mladim sportašima u našem klubu. Vajs, dobrodošao u svoj klub.

KK Promo

PODIJELI

Komentariši