Mirjam Poterbin, majka slovenačkog košarkaškog “wunderkinda” Luke Dončića, emotivnim iskazom objasnila je kako je njen sin postao zvijezda igre pod obručima.

Nije tu bilo dvojbe, za Luku je Slovenija bila jedina opcija Znam da su se Španjolci zanimali, no nije bilo pritisaka”, rekla je njegova majka.

Njegov otac je i sam bio košarkaš i otkrio je kako je Luka zavolio košarku.

“Dolazio je gledati moje utakmice, još kao mali. S dvije i pol, tri godine jedva je čekao poluvrijeme da uzme loptu i puca po košu. To su mu bili prvi koraci. Idoli su mu bili Michael Jordan i Dražen Petrović”,kaže Saša Dončić, Lukin otac.

Dok je imao 10 godina, cijela Europa pričala je o slovenskom čudu od djeteta, a sa 13 je stigao poziv Real Madrida.

“Rekao mi je: ‘Mama, molim te, pusti me, to je moj san. Želim ići u Real’”, priča majka, koja je bila na svojevrsnom raskrižju; ljubav prema djetetu ili djetetova ljubav.

“Srce mi je pucalo, plakala sam po cijele dane, nisam znala što napraviti. Iskreno, ne mogu ni zamisliti da netko ode s tako malo godina od roditelja. To mi je bila najteža odluka u životu, nikad se nisam našla u takvoj situaciji, ni prije ni kasnije. U Madridu je živio u njihovoj školi, no bilo mu je jako teško jer nije znao jezik, a u Španjolskoj jako malo ljudi govori engleski. Dolazila sam svaki vikend kako bih mu pomogla, a on je već za tri mjeseca naučio španjolski”, kaže mama.

Sport Centar

Leave a Reply