Basketaši Limana odbranili su titulu prvaka Roda prvenstva Srbije u basketu “tri na tri”, pošto su u finalu završnog turnira, na Trgu Slobode u Novom Sadu savladali su ekipu Armagedona rezultatom 21:14.

U sastav Limana za finalni turnir vratio se Aleksandar Ratkov, dok su do titule došli i Mihailo Vasić, Stefan Kojić i Maksim Kovačević, kome je pripala i MVP nagrada. Uz novčanu nagradu, stari-novi šampioni su osvojili i slot za masters u Debrecinu. Ekipa Armagedona je takođe i najbolja ekipa domaćeg prvenstva, nakon ligaškog dela, a najbolji strijelac završnog turnira je Jovan Antić. Treće mesto na prvenstvu Srbije pripalo je basketašima Novog Sada.

Uvodne sekunde finala protekle su u igri u reketu, ali bez koševa. Prvi poen u finalu postigao je Ratkov sa penala, a zatim je Liman preko Kovačevića došao do 4:0. Nakon promašaja na obe strane, Antić je sa penala postigao prve poene za Armagedon, dok je Liman preko Vasića poveo sa 5:2. Borbenom igrom, Novosađani su bili u prilici da uvećaju prednost, što je iskoristio Kovačević sa distance. Dugo je ekipa Armagedona bila bez pogotka iz igre, što je prekinuo Antić van linije 6.75.

Na strani Limana uzvratio je Kovačević, zatim je sa penala za 12:6 pogodio Ratkov, dok je Armagedon koševima Antića i Rnića prišao na -7. Prvom dvojkom Miloševića, ekipa iz Smederevske Palanke je došla i do -4, ali je sa penala precizan bio Kojić za 15:9, zatim i 17:10. Basketaši Armagedona pokušavali su igrom ispod koša da uhvate rezultatski priključak, ali priliku sa penala nije iskoristio Vesković, a Liman je i u nastavku bio odličan u defanzivnim zadacima. Do 20 poena Limanci su stigli dvojkom Kovačevića, a konačnih 21:14 postavio je Ratkov sa linije slobodnih bacanja.

Basketballsphere

Odgovori