Sestre Melisa (Hadžimustafić) Mulaomerović i Azra ((Hadžimustafić) Bećirović su poznata imena ženske bh. košarke u Evropi.

Međutim ono što posebno treba izdvojiti kada su u pitanju Melisa i Azra je da su obje bile kapiteni ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, što je rijetkost u sportu.

Starija Melisa kao 16-godišnjakinja debitovala je za prvim tim tadašnjeg Jedinstva Aide, dok je pet godina mlađa Azra upisala prvi nastup kao 14-godišnjakinja.

Nakon Jedinstva Melisa je nastavila karijeru u Hrvatskoj ( Split, Lokomotiva, Hr.Dragovoljac)  zatim u italijanskoj Parmi i turskom Bešiktašu gdje bila kapiten ekipe.

Azra je nakon Jedinstva igrala je za ŽKK Željezničar Sarajevo, sa kojim osvaja i regionalnu ligu. U inostranstvu je igrala za ŽKK Croatia Zagreb, KK Šibenik Jolly, USC Freiburg, KV Imperial AEL i BC Moskow. Najveće uspjehe je ostvarila sa ekipom BC Moskow sa kojom je bila u finalu Eurocupa 2008. godine i sa ekipom ŽKK Croatia sa kojom je osim titule u Hrvatskoj, igrala i final-four Eurocupa u Napulju 2008. godine.

Melisa je u braku sa proslavljenim košarkašem Damirom Mulaomerovićem, dok je  mlađa sestra Azra udata za Damira Bećirovića nekadašnjeg rukometaša Sloboda Solane.

Fotografija je nastala sinoć na parketu Mejdana sa kojeg su dvije sestre krenule putevima uspjeha, pobjeda i titula!

N.S.

Odgovori