Stručni štab OKK Spars od danas pojačan sa čuvenom košarkašicom i bivšom reprezentativkom Jugoslavije i BiH, Merhunisom Tihić Omerović, aktuelnom trenericom ženske selekcije U 14 BiH.

Danas je zvanično dogovorena saradnja sa Merhunisom Tihić Omerović, koja će u Sparsima voditi sportski program rada sa djevojčicama i ženskim selekcijama. Tako će djevojčice imati priliku da uče od najboljih, kao što je Merhunisa Tihić Omerović koja je spremna da svoje i igračko i trenersko iskustvo, podjeli sa našim klubom.

Merhunisa Tihić Omerović je nekadašnja košarkašica Boksita iz Vlasenice, Jedinstva iz Tuzle, Partizana iz Beograda i igrala je za reprezentaciju bivše Jugoslavije. U trenerskoj karijeri bila je trener reprezentacije BiH U-20 i seniorske reprezentacije BiH i Jedinstva iz Tuzle. Kao trener vodila je i ekipu Seka iz Izmita (Turska), a bilježi i uspješan rad kao koordinator omladinskih selekcija u Fenerbahčeu i Galatasaraju. Aktuelna je trenerica ženske selekcije U 14 BiH.

Dolazak Merhunise Tihić Omerović veliko je pojačanje za naš klub i radujemo se njenom dolasku. Želimo joj dobrodošlicu i sretan rad u našem okruženju, navodi se u saopštenju OKK Spars.

OKK Spars

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here