Košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić prošle nedjelje je bio izložen zvižducima i uvredama dijela navijača Crvene zvezde, kada su se ta dva tima u “Štark areni” sastala u okviru 2. kola Evrolige.

Veći dio prisutnih na tribinama negodovao je zbog negativnosti usmerenih ka reprezentativcu Srbije i trofejnom nekadašnjem članu crveno-bijelih, ali vijest da je vrijeđan svakako je odjeknula i ponovo su na portalima i društvenim mrežama počele diskusije na temu Kalinićevih stavova po mnogim pitanjima od šireg značaja, kao što je status Kosova i Metohije.

Isto tako je veliki publicitet dobila objava glumca Milana Kalinića na Instagramu, koji je “okačio” zajedničku fotografiju i one koji su ga vrijeđali – a, riječ je o “tvrdom” dijelu Zvezdine publike – upitao: “Ljudi da li vi imate mozga, eto samo to ću da vas pitam DA LI IMATE MOZGA? Pozdrav za brata Kalinu”.

Tri dana kasnije, glumac je promijenio stav.

Ponovo na Instagramu objasnio je da u momentu prve objave nije imao dovoljno informacija o čitavoj situaciji i konstatovao da je “pogriješio”.

“Poslije košarkaškog meča Zvezde i Fenerbahčea reagovao sam navijački. Živim za Zvezdine utakmice, pogotovo evropske, i fudbalske i košarkaške. Za pune tribine i navijanje cijelog stadiona ili hale. Meč sam gledao preko telefona iz Makedonije i nije mi bilo jasno šta se događa pa sam reagovao. Sada shvatam, i pogriješio”, glasi Kalinićev jutrošnji post.

On ne krije da je što se tiče njegovog prezimenjaka “progledao” poslije brojnih navijačkih poruka.

“Tek u danima poslije meča i niza poruka objašnjenja na društvenim mrežama uvidio sam o čemu se radi. Potpuno razumijem reakciju svih. Ja bih prvi volio da Kaliniću postavim hiljadu pitanja. Ali to je već druga tema. Posljednje što želim je da na bilo koji način doprinosim podjelama među Zvezdašima. Zato ponavljam ne mislim tako. Sad razumijem reakciju svih i želim da se ubuduće svi radujemo novim Zvezdinim pobjedama”, poručio je na kraju glumac, koji je obrisao post od petka i novi ilustrovao slikom na kojoj su samo crvene i bijele pruge.

Prve reakcije na ovakav potez su različite – neki mu čestitaju, neki mu prebacuju da je reagovao iz straha…

Mondo.ba

Komentariši