U sinoćnjoj utakmici u Zenici između Čelika i Širokog na klupi domaće ekipe debitovao je dosadašnji pomoćni trener Ahmed Muminović. Muminović je kormilo Čelika preuzeo u nezgodnom trenutku, pred utakmicu sa jednom od boljih ekipa Lige 12, ekipom Širokog.

“Široki je sigurno bio veliki favorit u sinoćnjoj utakmici iz više razloga. Široki je jako kvalitetan tim, predvođen dobrim i iskusnim trenerom. Bili su u jako dobrom ritmu, sa tri vezane pobjede. Sa druge strane, mi smo imali dva jako teška poraza, ostali smo bez dva igrača iz petorke i bez trenera.”

O igračima i zalaganju izjavio je:

“Što se tiče naše igre u ovoj utakmici, igrači su u potpunosti ispoštovali svaki dogovor iz svlačionice, pokazali su jednu ekstremnu želju da dokažu sportskoj javnosti da ne nose dres Čelika bez razloga. Pokazali su čvrst karakter. Svi zajedno smo vjerovali u uspjeh i na kraju nam se to sve vratilo na najbolji način. Tokom čitave utakmice krasili su nas timski duh i borbenost, pogotovo u odbrani. Mislim da nam je to donijelo ovu pobjedu.”

“O Ivanu Opačku je suvišno trošiti riječi, bilo je samo pitanje vremena kada će on da uhvati svoj pravi ritam i ponese ekipu kako napadački i odbrambeno, tako i motivaciono.” komentarisao je Muminovći odličnu utakmicu kapitena Opačka.

U narednom kolu Čelik gostuje kod ekipe Sparsa koju vodi bivši trener Čelika Marko Trbić. Trbić je svojevremeo trenirao i Muminovića.

“Narednu utakmicu igramo u Sarajevu sa Sparsima. Mi idemo u goste najboljem timu lige koji sa klupe vodi, po mom mišljenju i bez ikakve dileme najbolji trener lige Marko Trbić. Trbić je, kako i sami kažete bio moj trener u Čeliku. Ekipa Sparsa trenutno je bez poraza i mislim da nije realno očekivati da mi budemo prvi tim koji će ih poraziti. To nikako ne znači da mi idemo u Sarajevo da izgubimo. Mi ćemo se maksimalno pripremiti za taj susret i idemo rasterećeni jer smo sa ovom pobjedom protiv Širokog napravili ogroman korak ka ostvarenju cilja za ovu sezonu, a to je opstanak u ligi.”

Za kraj Muminović dodaje:

“I na kraju bih želio da se zahvalim publici koja nas je nosila do pobjede protiv Širokog. Očekujem da u još većem broju budu prisutni na našim narednim utakmicama. Ovaj tim to zaslužuje.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here