edna od tema na splitskim ulicama i kafićima bilo je uklanjanje murala Jugoplastici u Dominisovoj ulici.

Kako piše Dalmatinski portal nalog za brisanje potpisao je pročelnik Ureda konzervatora Radoslav Bužančić. Građani splitskog Geta su na Facebook stranici “E, Splite moj” objavili fotografije zida na kojem je napisana poruka. ‘Mi, stanari, smo žalosni što su uoči obljetnice prebojili mural, željeli bismo da se, da se sportskim rječnikom izrazimo, spusti lopta na zemlju, pogotovo sada kada se zna tko je izdao nalog za uklanjanje. Ne želimo nikakvu odmazdu, pogotovo zato što je ta osoba naš susjed.’

‘Mi se nadamo da će odgovorni odstupiti s mjesta na kojem je sada, ako ne zbog štekata, bankomata i brojnih drugih nelogičnosti, onda zbog ove velike omaške. Zvali su nas poduzetnici, sportaši, davali podršku, svima smo se zahvalili na toplim riječima, ali novac smo odbili. Mi ćemo novac za novi mural prikupiti ponovno sami te ćemo u suradnji s KK Split naći odgovarajuću lokaciju’ piše u objavi stanara Geta.

Ovo je nastavak priče…"Mi, stanari, smo žalosni što su uoči obljetnice prebojili mural, željeli bismo, da se…

Gepostet von E Splite moj am Freitag, 25. Oktober 2019

Priopćenjem se oglasio i KK Split: ‘Ponukani zbivanjima oko prebojanog murala posvećenog KK Jugoplastici u Dominisovoj ulici u Dioklecijanovoj palači stupili smo u kontakt sa stanarima i autorima divnog djela i stavili se na raspolaganje. KK Split je pozvao stanare Dominisove, naše vjerne navijače, da mural u čast prve Jugoplastikine titule prvaka Europe ponovno oslikaju, ali na zidu dvorane na Gripama. ‘Nama će biti čast napraviti mural na dvorani’, odgovorili su iz Dominisove.

Leave a Reply