U 13. kolu Druge ABA lige na parketima sportsko rekreativnog centra “Zlatibor” utakmicu punu preokreta odigrali su MZT i domaći tim iz Čajetine, a pun plijen pripao je makedonskom sastavu rezultatom 90:71 (14:25, 28:15, 25:20, 24:11).

Na samom početku susreta istakao se Stefan Mitrović uz Dušana Kutlešića, pa je Zlatibor ostvario prvo značajnije vođstvo (20:10). U završnici uvodnog kvartala sa nekoliko zanimljiv riješenja pojavio se Bojan Krstevski te je rezultat na semaforu nakon deset minuta igre bio 25:14 u korist organizatora četvrtog balona Druge ABA lige.

U drugoj četvrtini nastavio je tim Zlatibora sa jako dobrim ofanzivnim akcijama koje su krunisali poenima, ali poslije rekordnog vođstva do tog trenutka “+16” (30:14), šut je počeo da izdaje domaće, što su na drugoj strani i te kako znali iskoristiti Filip Bakoč te Kristijan Nikolov na čijim krilima je MZT prešao u vođstvo i otišao na petnaestominutnu pauzu uz “višak” od dva poena (42:40).

U rezultatskoj klackalici koja je uslijedila mnogo bolje snašli su se košarkaši makedonskog tima. Bogdan Riznić u nekoliko navrata riješavao je napade Zlatibora, ali je ipak pred posljednji kvartal prednost MZT-a iznosila “+7” (67:60).

Jako dobar ritam sa kraja prethodne četvrtine nastavljen je i u posljednjem kvartalu, pa su Nikolov i Damjan Stojanovski produžili seriju MZT-a na 11:0 (75:60). Uslijedilo je nekoliko minuta čiste zbrke i mnoštva promašenih zicera, to je u išlo na ruku košarkašima čiji tim dolazi iz Makedonije, jer je vrijeme prolazilo, a njihova prednost je ostajala dvocifrena.

Na kraju je MZT trijumfovao više nego ubjedljivim rezultatom 90:71.

meridianbetsport.ba

Leave a Reply