Nihad Selimović, predsjednik Sparsa iz Sarajeva je reagovao na izjavu predsjednika Širokog Igora Jelčića. Za portal BHbasket je prvi čovjek sarajevskog kluba istakao:

“Igor Jelčić, predsjednik Širokog iznosi laži i neistine, te konstantno manipuliše javnost kako je Široki prvak BiH, te da je KS BiH izbacio Spars, Borac i igokeu u niži rang. Savez nije izbacio pomenute klubove, već je to bila nepravosnažna odluka komesara takmičenja. Takmičarska komisija KS BiH poništila je odluke komesara, i ustanovila da  je došlo do teških kršenja propozicija. Samim tim poništena je odluka da je Široki prvak, te da se navedeni klubovi izbacuju iz lige. Napomenut ću da u član 56. propozicija stoji da je odluka TK KS BiH konačna. Igor Jelčić da ima imalo stida i srama nebi nikada ni spomenuo da je Široki prvak kada dobro zna da se to ne može ostvariti biti bez ijedne pobjede i sa skorom 0-6. Naparavio je najveću blamažu tako što je prisilio igrače da prime medalje i pehare za prvaka BiH, a pri tome znajući da u duelima sa Sparsima, Borcem i Igokem nema nijedne pobjede”, ističe Selimović i nastavlja:

“Znajući da na terenu ne može do plasmana u ABA 2 napravio je najveći cirkus u historiji bh. košarke i to preko svojih predstavnika u UO KS BiH i sa partnerima iz struktura saveza. Obzirom da su u ABA ligi ozbiljni ljudi koji su pročitali njihovu namjeru, oni nisu nasjeli na podvalu koju su im pokušali plasirati preko određenih uposlenika KS BiH. Napomenut ćemo da u propozicijama sa kojima je liga počela stoji da prvak Lige 14 ide automatski u ABA 2 ligu. Nakon prvenstva Spars je bio prvoplasirana ekipa. Također u protekeloj sezoni igrao je finale ABA 2 lige. Svaki drugi komentar je suvišan”, zaključio je Selimović.

N.S.

1 COMMENT

Leave a Reply