Nakon što je Bord regionalne lige na vanrednoj sjednici povodom nastale situacije odlučio da se prekine takmičenje i da se konačni plasman ekipa određuje plasmanom poslije završenog regularnog dijela sezone, obzirom da se fajnl-for neći igrati, prvak WABA lige postala je Budućnost iz Podgorice. Nina Džebo, naša Zmajica, ove sezone je nosila Crnogorke i popela ih na krov regiona.

Sa ekipom Budućnosti iz Podgorice ste osvojili regionalno takmičenje WABA ligu, kakvi su Vaši utisci i jeste li zadovoljni svojim igrama?

Obzirom na novonastalu situaciju, ostaje ipak mala doza žala sto na parketu nismo potvrdile da smo najbolje. Ipak, naš trud i rad tokom regularnog dijela sezone se na kraju isplatio, a dokazali smo da smo apsolutni lideri regiona. Ništa se ne dešava slučajno.

Nakon osvajanja titule, kako ne biti zadovoljan. Najvažnije je da je iza mene još jedna uspješna sezona bez povreda.

Zajedno sa Vama u ekipi iz Podgorice je i reprezentativka Nikolina Babić, znamo da odlično funkcionišete na parketu, ali koliko vremena zajedno provodite van njega?

Tako je. Nikolina Babič i ja igramo zajedno već 10 godina, počevši od KK Željezničara, pa sada do Budućnosti. Kako funkcionišemo na terenu, tako je i izvan njega, a kada dođu teški dani najveća smo podrška jedna drugoj. Nadam se da nećemo ostati na broju deset.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH je prošle godine postala senzacija u Evropi. Možemo li konačno otići na jedno veliko takmičenje?

Kvalifikacije su počele i više nego odlično. Od apsolutnih autsajdera protiv Rusije do prvih favorita u grupi. Mislim da imamo izuzetno perspektivan i mlad tim, koji je pun energije i čije vrijeme tek dolazi. Velika stvar je što u ekipi imamo i sjajnu WNBA zvijezdu Jonquel Jones, tako da nam je svima lakše igrati uz nju. Mislim da je pravo vrijeme da se pojavimo na Evropskoj smotri i ravnopravno borimo sa svim ekipama.

Svojim igrama u reprezentaciji i klubu ste privukli pažnju na sebe, da li ćemo Vas i naredne sezone gledati u dresu Budućnosti?

Sezona je tek završena, tako da je još rano govoriti o ambicijama za narednu sezonu. Što se tiče Budućnosti, nije isključena mogućnost da ponovo zaigram u plavo-bijelom dresu, zadovoljstvo je obostrano, pa što da ne?

Ko Vam je najveća podrška?

Najveću podršku tokom cijele svoje karijere imam u svojoj porodici, momku i prijateljima, koji su uvijek tu za mene kada dođu krizni dani.

Pripremio i razgovarao: Anel Imamović/ dnevnibuzz.ba

Leave a Reply