Bosna i Hercegovina već dvije godine nema svog predstavnika u regionalnoj Aba ligi. Udruženja građana KK Igokea iz Aleksandrova kod Laktaša nije predstavnik Bosne i Hercegovine u tom takmičenju.

Kako? Udruženja građana KK Igokea ne poštuje odluke KS BiH, a ove sezone nisu ni igrali regularni dio prvenstva Bosne i Hercegovine. Udruženje građana KK Igokea u svojoj dvorani nema istaknutu zastavu međunarodne priznate i suverene države Bosne i Hercegovine. Istini za volju zastava Bosne i Hercegovine stoji pod svodovima dvorane, ali sa nekih 30-40 zastava država Evrope i svijeta.

U Laktašima, primjerice, nema okačen ni jedan dres na kojem piše kada je Udruženja građana KK Igokea osvojilo titulu Bosne i Hercegovie, ali imaju okačeni dresovi na kojima piše kada su osvojili titulu bh. entiteta RS.

Po tome, dakle, Udruženja građana KK Igokea nije predstavnik Bosne i Hercegovine u Aba ligi. Oni predstavljaju Aleksandrovac, Bakince, Laktaše i druga sela užeg zavičaja Milorada Dodika. Ne predstavljaju čak ni Banja Luku, a, bogme, ni RS, iako to apostrofiraju u svom nazivu.

Oni nemaju navijača, s to u prijevodu znači da nemaju ništa. Klub bez navijača i nije klub.

Zbog svega pobrojanog pozivamo direktora Aba lige Krešimira Novosela da vrati mjesto predstaviku KS BiH u tom takmičenju. Znamo da je Aba liga privatna, ali… Bosna i Hercegovina u tom takmičenju nema svog predstavnika i ako Novosel i družina želi da to tako ostane – onda ok. Samo neka ne zaborave da je prvobitnu Jadransku ligu osnivala KK Bosna. Vremena se mijenjaju, ali… Ako hoćete regionalno prvenstvo bez legitimnog predstavnika Bosne i Hercegovine, onda neka vam je na sramotu.

Čekamo vašu odluku. Pratimo događanja. I ne zaboravljamo.

E.D.S.

PODIJELI

Komentariši