Naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić večeras je emotivnom porukom podsjetio na sve ono što je prošao u minulih godinu dana i zahvalio svima na podršci koju su mu pružili.

– Mnogo sam emotivan jer ne mogu vjerovati da je prošla godina od moje povrede. Nije važno koliko duboko padneš, već je važno koliko visoko se digneš gore. U svom životu sam naučio da prevazilazim teškoće, ali svako ima vjeru i svoju sudbinu. Vjera znači vjerovati Bogu čak i kada ne razumiješ njegove planove. Još jednom se želim zahvaliti svima. Prije godinu dana ste uradili nešto posebno za mene i to je za mene značilo čitav svijet. Nakon svega potpuno sam zdrav i ne mogu dočekati da igram košarku ponovo”, poručio je Nurkić.

Prošla je tačno godina otkako je bh. košarkaš iz Portland Blejzersa slomio potkoljenicu lijeve noge. Uslijedila je operacija, mjeseci rehabilitacije i oporavka, a kada se konačno trebao vratiti na parket 15. aprila ove godine, pandemija koronavirusa je učinila svoje, prekinula NBA ligu, te tako odgodila povratak našeg najboljeg košarkaša.

Komentariši