Povodom odigravanja finalnih utakmica košarkaškog prvenstva Herceg Bosne za sezonu 2018/2019, između HKK Posušje i HKK Čapljina ,danas je u prostorijama KS Herceg -Bosne održana tiskovna konferencija na kojoj su se novinarima
obratili treneri obadvije momčadi Josip Plantak i Boris Džidić, te igrači Polić i Petrić.

O stanju u ekipi i očekivanjima HKK Posušje , prije početka finalnih utakmica svoje razmišljnje je iznio trener Plantak :

– Ekipe HKK Posušje i HKK Čapljina su se plasirale zasluženo u finale pokazavši najkonstantniju formu, prednost domaćeg terena neće biti velika prednost i šanse za osvajanje prvenstva su podjednake. Momčad HKK Posušje dočekuje spremno finalnu seriju bez ozlijeđenih igrača.

Trener HKK Čapljina Džidić rekao je o predstojećim finalnim utakmicama:

– Zahvaljujem KS Herceg-Bosne na uloženom trudu da se podigne kvaliteta košarke na prostoru Herceg-Bosne kao i na dobroj organizaciji cijelog prvenstva. Ove godine značajno se podigao kvalitet košarke zbog participacije nekih klubova koji proteklih godina nisu imali jake seniorske rostere u prvom redu mislim na HKK Brotnjo i OKK Vitez. Male su razlike u kvaliteti obadvije momčadi, s tim da je ekipa Posušja nešto iskusnija i ima u rosteru sve igrače iz Posušja ,što je svakako za svaku pohvalu. Utakmice će biti neizvjesne i vjerujem u dobru posjetu navijača u obadvije dvorane. Što se tiče dispozicije igrača, upitan je nastup Milinovića ,a liječnici čine sve da ga što prije osposobe za nastup.

Igrači Polić i Petrić očekuju fer i korektne utakmice ,te pozivaju navijače da u što većem broju dođu i podrže svoje momčadi

Finalna serija utakmica počinje u nedjelju 14.4.2019 u Posušju s početkom u 19 sati . Prednost domaćeg terena ima HKK Posušje ,a pobjednik prvenstva KS Herceg -Bosne za sezonu 2018/2019 biti će momčad koja prva ostvari tri pobjede.

Pobjednik prvenstva KS Herceg-Bosne stječe pravo nastupa u prvoj ligi KS Bosne i Hercegovine za sezonu 2019/2020.

Leave a Reply