Polufinalne utakmice doigravanja ABA lige započet će 14. aprila i trajati najkasnije do 22. aprila, dok će najkasniji mogući završetak finala biti 2. maja, odlučilo je vodstvo regionalne košarkaške lige.

Crnogorska Budućnost i hrvatski prvak Cedevita otvorit će polufinale doigravanja ABA lige u utorak 14. aprila, utakmicom koja će biti odigrana u Podgorici, s početkom u 18.30 sati. Istog će dana u Beogradu igrati Crvena zvezda i Partizan, s početkom u 21 sat.

U istim terminima i istim dvoranama momčadi će dan poslije odigrati drugu utakmicu. Cedevita će prvi put ugostiti Budućnost u subotu 18. aprila (19 sati), a bude li potrebno četvrta utakmica će biti odigrana u Zagrebu dan poslije.

Ne ostvari li do tada nijedna momčad tri pobjede, Budućnost će biti domaćin u petoj, odlučujućoj utakmici u srijedu 22. aprila (18.30 sati).

Prva utakmica finala predviđena je za 25. aprila, a eventualna peta za 2. maja. Budu li finalisti poznati prije 22. aprila, finalna serija će započeti i ranije od predviđenog termina. Početak svih utakmica finalne serije bit će u 20.30 sati.

Sport Klub

Leave a Reply