Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović rekao je na konferenciji za novinare nakon pobjede nad selekcijom Makedonije u četvrtom kolu grupe „B“, kako su pravi heroji utakmice igrači, javio je novinar Anadolu Agency.

“BiH je uprkos svemu dobila utakmicu“, rekao je Petrović aludirajući na sudijske odluke kojima je isključen u trećoj četvrtini, te dodao da ne želi komentarišući suđenje biti kažnjen od FIBA-e uoči sutrašnje utakmice.

“Kapa dole momci. Ono što niko nije očekivao, mi smo se zato spremali, odigrali smo briljantno i nalazimo se tamo gdje želimo biti, a to je da u zadnjoj utakmici odlučujemo o prolazu. Pravi istinski heroji ove utakmice su igrači, jer su u nemogućim uvjetima, gdje je bila velika podrška Makedoniji, ušutkali sve to i pobijedili“, pojasnio je.

Petrović je u utakmici protiv Litvanije obećao “ludilo u svakom smislu“.

“Da nam sutra dođu i Lakers imali bi smo izvjesne šanse za pobjedu. Za momke sam uvjeren da će pružiti ono što su pružili danas i ne sjećam se da je iko limitirao Makedoniju kao mi“, rekao je.

8. septembar 2013.

Odgovori