KK Podgorica predstavio je zvanično pet pojačanja – pet mladih igrača (Pavla Titića, Janka Bulajića, Nikola Milošević, Stefan Vukčević i Čedomir Žižić), koji su nakon godina sticanja iskustva u velikim evropskim klubovima, prepoznali pravu priču i ozbiljan projekat, zbog čega su nastupili evropske velikane i stigli u Podgoricu.

Zbog dobro poznate situacije sa našim reprezentativnim selekcijama, čiji članovi poštujući mjere NKT-a moraju biti u samoizolaciji, novi članovi Podgorice Pavle Titić i Janko Bulajić uključili su se putem video linka na konferenciji za novinare.

Pavle Titić (plej, 191cm, 2000), koji je karijeru počeo u podgoričkom klubu “Joker” odakle je prešao u Barselonu. Nastupao je za Sentum Madrid i Arkos Albasete, prvi je prenio utiske.

”Nakon više godine provedenih u Španiji ukazala mi se mogućnost da se vratim u rodni grad. Gledajući situaciju na košarkašjkoj sceni i mogućnosti koje su mi se pružale KK Podgorica ima možda i najbolji uslove za rad i razvoj mladih igrača, što je meni najpotrebnije”, kazao je Titić.

Mladi plej koji je igrao za crnogorsku pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju ističe da je izuzetno važno što će Podgorica biti u više takmičenja.

”Igraćemo u više takmičenja što je igračima sjajna prilika da se nametnu za minutažu. Na meni je kao i do sada da budem maksimalno posvećen i da pomognem timu da ostvarimo što bolje rezultate”, dodao je Titić.

Janko Bulajić (krilni centar, 211cm, 2002), karijeru je počeo u KK “‘Montenegro” iz Nikšića. Prije dvije godine otišao u Pariz gdje je nastupao za Nanter. Prošle sezone Nanter je bio vicešampion Francuske u uzrastu do 18 godina, a ove sezone talentovani 17-godišnji Nikšićanin nastupao je sa francuskim timom na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Kaunasu.

”Prije dvije godine odlučio sam da napustim Crnu Goru i odem za Francusku, gdje sam nastupao za Nanter. Za taj potez sam se odlučio, jer kao mlad igrač, sa nepunih 16 godina nijesam imao ponuđene uslove u Nikšiću i Crnoj Gori, kao u Parizu. Danas, nakon dvije godine velikog iskustva i povratka u Crnu Goru, želim da poručim igračima i roditeljima, da nije lako živjeti u inostranstvu bez prijatelja i porodice, uklopiti sve to uz trening i školu na stranom jeziku”, istakao je Bulajić, a zatim objasnio zašto se odlučio za taj korak da dođe u Podgoricu.

”Mislim da je ovo odlična priča i kada su mi ponudili sjajne uslove nijesam imao dilemu, jer ne vidim da ću tamo postati prije profesionalni igrač nego ovdje. Zato želim da se zahvalim ljudima iz KK Podgorica na ovom projektu i što su nama, mladim igračima, dali šansu da stasasavamo i da napredujemo, ali i što su nas vratili u našu Crnu Goru”, kazao je Bulajić.

Nikola Milošević (bek, 192cm, 2002), košarkom počeo da se bavi u Kanadi. Bio je kapiten pionirske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je 2016. igrao u finalu Slovenija Bola, nezvaničnog prvenstva Evrope za igrače do 14 godina. Bio je u kadetskom timu Budućnosti, a zatim je odlučio da pređe u Mega Bemax.

”Velika očekivanja imamo od nove sezone. Moram istaći da smo doveli dobra pojačanja, dosta je mladih igrača i zaista vjerujem da možemo mnogo. Moram pohvaliti stručni rad, trenere koji vode računa o svemu, tako uz zaista vrhunske uslove koje imamo sigurno da ovom može biti baš pozitivna priča. Bio sam u Megi, znam koliko je važan taj prelaz iz juniorskog u seniorski staž i baš zbog toga sam se odlučio sa Podgoricu, jer mi djeluje da je ovo najbolja prilika za to”, objasnio je Milošević.

Stefan Vukčević (centar, 207cm, 2003) – ponikao u podgoričkom klubu “Play Off”. Sa 13 godina pristupio Realovoj košarkaškoj akademiji. U sezoni 2018/2019 sa kadetima Reala bio je šampion Španije. Prošle sezone nastupao za juniorski tim Reala.

Prošlog ljeta bio u idealnoj petorci B prvenstva Evrope za kadete. Tokom šampionata prosječno bilježio 11,6 poena, 8,9 skokova i 2,1 blokadu, a posebno se istakao u četvrtfinalu protiv Belgije, kada je upisao 27 poena i 16 uhvaćenih lopti (indeks 46). Upravo on predstavlja pravi dokaz da je Podgorica odlučna da sa našim talentima piše istoriju.

”Treniramo maksimalno, igrači su veoma koncentrisani i posvećeni svakom treningu. Nadam se da ćemo svi dati doprinos da napravimo što bolje rezultate. U Realu sam bio četiri godine, a posljednje godine vidio sam da se mnogo stavlja akcenat na timskom radu, manje na individualnom i zbog svega mislim da sam napravio dobar potez i da će ovo za nas mlade igrače ovo biti sjajna prilika i velika šansa. Možda je nekome čudno odakle neko iz Reala da se vrati, ali zaista mislim da sam napravio pravi potez”, naglasio je Vukčević.

Čedomir Žižić (krilo, 200cm,2004) ponikao je u podgoričkom klubu “Joker”, a zatim je prošle godine prešao u špansku Saragosu. Bio je član pionirske reprezentacije Crne Gore.Čedomir žižić”

”KK Podgorica je vrhunski projekat. Radimo uveliko, veoma su ozbiljni treninzi, jako se radi. Zadovoljan sam da sam dio ove priče i drago mi je da ćemo imati priliku kroz jako mnogo mečeva da se dokazujemo i naravno stičemo iskustvo. Sigurno da nam motiva neće nedostajati”, poručio je Žižić.

Na kraju, trener Zoran Kašćelan, objasnio je da je Podgorica već ranije dogovorila da u timu budu Ognjen Mićović, Vasilije Vučinić i Marko Kovačević iz Lovćen, Vladan Kaluđerović iz Jedinstva, Marko Ljuljić iz Ibra, Novak Musić iz OKK Beograd, te Mikaile Tmušić iz Sigala i Miloš Koprivica iz Lovćena…

”Naša želja je da se napravi sklad mladosti i iskustva. Međutim, 80 odsto naše ekipe činiće igrači od 17 do 22 godine, a više od 22 godine biće samo tri ili četiri igrača, koji bi trebali da budu pomoć ovim mlađim da lakše podnesu sve što bude zacrtano”, kazao je Kašćelan, uz napomenu da ,,Bemax arena“ omogućava da se trenira maksimalno.

”Drago mi je da imamo zaista najbolje uslove, što i pored velikih vrućina imamo najsavremeniju dvoranu u okruženju, koristimo sve da svakog dana radimo maksimalno, jer ovaj period između dvije sezone za mlade igrače je najvažniji”, jasan je Kašćelan.

fosmedia.me

Odgovori