Košarkaši Posušja ostvarili  i uvjerljivu pobjedu u susjedsko derbiju pobijedivši na svom parketu HKK Grude sa 103:80.

U prvoj četvrtini “žuti” odlaze na osam razlike prednosti (23:15) uz fantastičnu igru Ante Leke. Druga dionica donijela je pad igre u redovima “žutih” i Gruđani smanjuju rezultat u drugoj dionici. Na poluvrijeme se odlazi s prednosti od četiri poena za izabranike Roberta Jurišića.

Treća dionica bila je presudna, Jurišić je očito motivirao odlično svoje igrače koji su istrčali na teren raspucani i rastrčani. Domin Jukić odlično je dijelio lopte, a fantastični trio Leko, Ramljak i Ramljak pune Grude i podižu gledatelje na noge. Grudskim oružjem, tricom u četvrtoj dionici momčad Roberta Jurišića potpuno potapa goste iz Gruda za veliku pobjedu na kraju od dvadeset tri poena razlike. Moramo istaknuti odličnu partiju Ante Leke koji je u skoku bio fantastičan, što je publika nagradila nekoliko puta gromoglasnim pljeskom.

Najbolji u redovima domaćina bili su Ante Leko s 30 poena, Josip Ramljak 22 poena, Ante Ramljak 21 poena i odlični D. Jukić s 14 poena. Kod gostiju najbolji je bio Marko Andrijanić s 21 poena

Ovom pobjedom košarkaši Posušja su dodatno učvrstili prvu poziciju, a naredno kolo “Žuti” su slobodni.

posuski.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here