Činilo se da će košarkaši Posušja zahvaljujući pobjedi u Čapljini za 1:1, treću finalnu utakmicu dočekati s psihološkom prednosti te pred domaćom publikom doći na korak do titule. U do vrha ispunjenoj gradskoj sportskoj dvorani ponovno smo u odličnoj atmosferi gledali utakmicu jako sličnu onim prethodnima.

Čapljinci koncentrirano otvaraju susret i stvaraju prednost dok se domaćin u napadu jako muči oslanjajući se uglavnom na vanjski šut koji je u prvom poluvremenu bio katastrofalan (trice 0/14). Unatoč vjerojatno najlošijih 28 minuta u čitavoj sezoni žuti su se uspjeli vratiti u utakmicu. Napokon je proradio šut izabranicima Josipa Plantaka koji uspjevaju za 10 minuta istopiti -27 do samo 5 poena zaostatka, ali za potpuni preokret je ipak bilo premalo vremena. Na kraju zaslužena pobjeda Čapljine rezultatom 54:62 i ukupno vodstvo 2:1.

Sljedeća utakmica se igra već u srijedu, 24.4. u GSD Čapljina s početkom u 19:00 sati. Posuški košarkaši se sigurno nisu predali te će dati sve od sebe da izbore majstoricu u Posušju.Veliku potporu imaju i od svojih navijača koji su im unatoč porazu i dalje vjeruju u njih te najavljuju da će ponovno u velikom broju put Čapljine.

KK Posušje

Odgovori