Novi trener košarkaša skopskog MZT-a bit će Željko Lukajić, bh. strateg, koji je rođen u Goraždu, objavio je direktor makedonskog prvaka Toni Grnčarov.

Direktor MZT-a rekao je da je s Lukajićem dogovor postignut do kraja sezone, te istakao kako je vodio pregovore i s bivšim selektorom BiH Damirom Mulaomerovićem, ali da se nisu uspjeli dogovoriti oko finansijskog dijela.

Lukajić je u dosadašnjoj karijeri bio trener Igokee, Hemofarma, Lukoil akademije, Partizana i Vojvodine, a na klupi MZT-a naslijedit će Aleksandra Todorova koji je podnio ostavku “iz moralnih razloga”, nakon što je njegova ekipa poražena u makedonskom prvenstvu od Rabotničkog.

Lukajić će ekipu odmah preuzeti i voditi već u nedjelju na utakmici protiv Mornara, što bi mogla biti jedna od ključnih utakmica za MZT koji se nakon deset kola nalazi na posljednjem mjestu tabele sa dvije pobjede. Mornar iz Bara, koji u nedjelju gostuje u Skoplju, ima jednu pobjedu više.

Prošle godine je u sličnoj ulozi na klupu MZT sjeo današnji trener Cibone Ante Nazor, te skopskoj ekipi osigurao opstanak u ABA ligi i odveo ju do naslov prvaka Makedonije.

FENA

Leave a Reply