Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Njemačke je ispala u B diviziju. Poraz od Njemačke 97:58 ugasio je sve naše nade ako ih je uopšte i bilo prije Evropskog prvenstva.

Kako smo počeli tako smo i završili. Rezultatskom katastrofom!

Šta možete očekivati od reprezentacije koja na otvaranju prvenstva izgubi 102:38. Protivnik jeste moćna Francuska, ali nisu Francuzi vanzemaljci.

Uslijedio je poraz od Grčke 77:43, a onda i od Srbije 77:61.

Katastrofalna izdanja prenijela su se i u narednu rundu takmičenja. Novi porazi. Turska 87:65, pa Sjeverna Makedonija 76:64.

Šta dalje? Logičan slijed je da selektor reprezentacije Adnan Prašović odmah i bez puno priče podnese ostavku. On je selektirao tim, on je najodgovorniji za debakl. Ništa protiv Prašovića, ali to je tako u sportu.

Potom treba analizirati odgovornost svih onih koji su bili uključeni u rad reprezentacije. Od onih koji imenuju selektore, pomoćnike fiziotarapeute, pa do onih koji to plaćaju.

Dosta je više javašluka, nacionalnih ključeva, poziva u reprezentaciju koji nemaju veze s pameću. Ako se to u dogledno vrijeme ne promijeni rezultatske katastrofe će postati svakodnevica.

Prašović neka odmah podnese ostavku jer u utakmici za 15. mjesto nama i nije potreban selektor.

E.D.S. / foto: fiba.com

2 COMMENTS

  1. Trener i ova dijeca su zrtve nakaradnog sistema takmicenja koji imamo zadnjih godina. Bilo bi zanimljivo napraviti analizu koliko su ovi djecaci imali jakih takmicarskih utakmica u prosloj sezoni. Ovi djecaci nisu netalentovani ni toliko losiji od svojih vrsnjaka ali jednostavno prvi put imaju neke jake utakmice protiv fizicki dobrih ekipa i tesko se neuspjeha adaptirati za ovako kratko vrijeme na save to.
    Osnovni razlog ovakvih rezultate je slaba liga koji su ovi djecaci igrali imali su samo par jakih utakmica.
    Samo se sjetimo kada smo imali najbolje rezultate,kada smo igrali zajednicke lige na nivou big.

  2. Evidentno je da se s tom djecom radi tek reda radi,posljedica je gubitak utakmica 30-50 rstlike sto u toj djeci ubija volju za sportom

Leave a Reply