U sklopu redovnih mjesečnih predavanja u okviru konstantnog procesa edukacije članova Sudijske organizacije RKS Tuzla tokom sezone, sinoć je predavanje održao i dr. sc. Jasmin Zahirović, doktor nauka na polju fitnessa i viši asistent na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.

Zahirović je tokom zanimljivog predavanja govorio na temu “Preporuke za trening i prehranu košarkaških sudija”, što je prvi korak u okviru dogovorene saradnje koja podruzumjeva edukaciju i stručni nadzor kada je u pitanju fizička priprema sudija Sudijske organizacije RKS Tuzla.

Sudijska komisija RKS Tuzla je sa početkom 2020. godine počela realizaciju predavanja u okviru procesa konstatne edukacije svojih članova. U februaru su predavanja održali Ademir Zurapović, FIBA sudija i Damir Kunosić FIBA komesar, a predavanja, koja se održavaju na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport sa kojim SO RKS Tuzlai ma odličnu saradnju, redovno će se održavati do kraja košarkaške sezone.

Vrijedno pomena je da je u završnoj fazi i završetak edukacije za novu generaciju pomoćnih košarkašjih sudija i statističara, koji će nakon uspješno položenog ispita postati novi članovi Sudijske organizacije RKS Tuzla, koja trenutno broji više od 50 aktivnih članova.

rkstuzla.ba

Odgovori