Snimanje jedne od epizoda druge sezone popularne serije “Žigosani u reketu” upriličeno je večeras u Sarajevu, a s obzirom da je glavna tema serije košarka, bio je to lijep povod da se na jednom mjestu okupe i poznata bh. košarkaška imena. Snimanju su prisustvovali predsjednik KSBiH Mirza Teletović i nekadašnji proslavljeni reprezentativac Samir Avdić, koji će se pojaviti u jednoj od epizoda.

Inače, ovaj serijal je produkcijski projekat Dragana Bjelogrlića i donosi savremenu priču o propalom beogradskom košarkaškom klubu Radnik koji čeka stečaj, kako bi uskoro na njegovoj primamljivoj lokaciji niknuo novi poslovno-tržni centar.

Prva sezona snimana je u Beogradu, Zagrebu i na Jadranu, a na red je došlo i Sarajevo.

Bh. glumac Enis Bešlagić u seriji se pojavljuje u ulozi Damira Dragaša, Bosanca koji preuzima KK Radnik i tada se sve mijenja… Stoga se i snimanje novih epizoda preseilo u Sarajevo.

Producent i čuveni glumac Dragan Bjelogrlić, u izjavi za SCsport.ba istakao je da je glavni grad BiH važio za jedan od košarkaških centara Jugoslavije, zbog čega se odlučio na snimanje u Sarajevu.

“Odlučili smo snimati drugu sezonu malo i u Sarajevu, kao jednom od košarkaških centara bivše države. Generalno smatram da nam je košarka ponudila najviše radosti i da svi imamo najljepše uspomene kada se spomene taj sport. Zato i jeste košarka u središtu te priče o ponovnom zbližavanju ljudi”, poručio je Bjelogrlić.

Glavne uloge u seriji tumače Nebojša Dugalić i Filip Šovagović, te uz njih Svetozar Cvetković, Dubravka Mijatović, Vesna Trivalić i Slobodan Ninković.

SCsport.ba / Hajrudin Prolić

Leave a Reply