Dva dana nakon olujnog nevremena i nezapamćene kiše koja je pogodila Tuzlu, prilikom kojeg je Mejdan pretrpio ogromnu štetu, je pravo vrijeme da se sumiraju podaci i već krene u oporavak Mejdana.

Nadzorni odbor SKPC Mejdan Tuzla, zajedno sa direktorom Jasenkom Elezovićem, u narednih nekoliko dana, uradiće procjenu štete, što će biti početak svih naših aktivnosti u narednom periodu.

Mnogo ljudi, institucija, ljubitelja sporta, Tuzle i Mejdana, javilo se u protekla dva dana i dalo apsolutnu podršku za što brži oporavak u Mejdana. Veliko hvala svima! Sada je vrijeme i za konkretnu pomoć Mejdanu, te da se sa riječi pređe na djela. Jedino tako možemo vratiti sjaj instituciji koja je iznjedrila mnoga sportska imena.

Radničko sportsko društvo Sloboda Tuzla, sa svim svojim članicama staje uz Mejdan i biće podrška našem hramu sporta.Animiraćemo sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini, Ambasade, međunarodne organizacije, pojedince, pravna lica, da pomognu Mejdanu. Poseban žiro račun će u tu svrhu biti otvoren, kako bismo pokazali i finansijsku solidarnost u ova teška vremena za Mejdan.

Nezaboravimo da je Mejdan prije 36 godina izgrađen samodoprinosom građana, te sačuvan i dodatno osvježen zahvaljujući ljudima koji upravljaju gradom. Tako će biti i ovaj puta. Gradonačelnik Imamović, Gradsko Vijeće Grada Tuzle biće podrška Mejdanu. Dužnost je i svih nas ostalih da uradimo isto. Budimo solidarni, sačuvajmo sport jer nam treba za sve naredne generacije!

PREDSJEDNIK RSD SLOBODA
Mr sci. Aid Berbić, dipl.iur.

Leave a Reply