Bivši košarkaš Partizana i Crvene zvezde, igrač mnogih klubova Milan Dozet ispričao je detalj iz vremena kada je igrao u Igokei, i kako kaže za između ostalog bio zadužen za atmosferu u ekipi.

“Imao sam zadatak da prevodim Amerikancima. Na jednom od treninga kondicioni trener me je zamolio da Brajanu Čejsu objasnim šta treba da radi. Umesto toga ja sam Čejsu rekao da trener kaže da ako želi da igra njemu mora da da pare. Čuvši šta sam rekao Čejs viče “NO, NO, NO”, (“Ne”, ptim, aut), a ja sada kondicionom treneru kažem kako ovaj neće da radi vježbe jer je trening glup… Umalo frka da ispadne.

Bio sam zadužen i da im objašnjavam akcije, pa sam im pričao da samo meni dodaju, jer jedino ja mogu da šutnem kad poželim”, kaže Dozet.

Dozet je još jednom uspio da nasamari Čejsa i trenera Slobodana Klipu.

“Klipa me je zamolio da prenesem Čejsu da mu se dopada kako igra. Umjesto toga ja sam mu rekao da trener kaže da mu se dopada kako izgleda i da bi volio da ga gleda kako izgleda. Da sve bude još interesantnije dok ja pričam Čejsu Klipa dobacuje “I like you (sviđaš mi se, prim, aut). Ovaj u čudu! Umalo incident. Posle mi niko nije tražio da prevodim, ni trener ni Amerikanci iz tima, rekao je Dozet.

Bivši košarkaš napominje da se sve dešavalo u trenutku kada je Igokea imala odlične rezultate i da je služilo kako bi se zabavila ekipa i podigla radna atmosfera.

“To ne može uvek da se radi. Prosto, ima momenata kada nije primereno”, zaključio je Dozet u razgovoru za Kurir.

kurir.rs

PODIJELI

Komentariši