Povodom Dana žena, Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je već tradicionalni prijem na kome su dodijeljena priznanja „Zaslužna žena 2018. Grada Bijeljina“ za prethodnu godinu.

Čestitam Osmi mart svim sugrađankama za koje se često kaže da su slabiji pol, a zapravo, u mnogim situacijama su jači i hrabriji pol. Mi u Gradskoj upravi već petu godinu za redom na poseban način obilježavamo ovaj praznik, dodjeljujući priznanja „Zaslužna žena“. Svaka žena u Semberiji na svoj način doprinosi boljem životu u našem Gradu, a ovogodišnje dobitnice su izabrane jer su se istakle u svom društvenom i humanitarnom radu. Nadam se da će tako nastaviti da rade i u budućnosti – poručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Gradsko priznanje „Zaslužna žena“ dodjeljuje se za ženski doprinos razvoju, borbi za ravnopravnost polova i kvalitetniji život svih građana Grada Bijeljina, a Komisija za ravnopravnost polova Skupštine Grada Bijeljina je donijela odluku da priznanje dobiju – Dragana Čojić, Amira Vodenčarević i Danijela Đukin.
Dragana Čojić poznata je bijeljinska sportistkinja, trener i osnivač Košarkaškog kluba „Budućnost“, a godinama je aktivna u političkom životu iobrazovanju u Gradu Bijeljina.

– Hvala Udruženju žena „Lara“, odnosno Ženskoj lobi grupi u okviru ovog Udruženja, jer su me predložili za priznanje „Zaslužna žena“ za prošlu godinu, Komisiji za ravnopravnost polova Skupštine Grada Bijeljina koja je glasala za ovogodišnje dobitnice priznanja i Gradonačelniu Mići Mićiću koji nam je uručio poklone. Hvala na podršci mojoj majci i porodici bez kojih ne bih bila ovdje, kao i svim mojim prijateljicama koje su uz mene i bodre me u mojim uspjesima – navela je Dragana Čojić, koja kaže da joj, uz mnogobrojne sportske medalje, ovo priznanje predstavlja novi podstrek za rad.

Amira Vodenčarević istaknuti je humanitarni radnik već dugi niz godina, ali i borac za prava i ekonomsko osnaživanje žena kroz rad u nevladinom sektoru.

– Ovo priznanje je od posebnog značaja za mene jer sam u prethodnoj godini napunila dva jubileja, 30 godina radnog staža i 20 godina aktivnosti u nevladinom sektoru – poručila je Amira, dodajući da je Osmi mart podsjetnik za sve žene da nastave sa borbom za političkom afirmacijom i društvenom ravnopravnošću.

Primarijus doktor Danijela Đukin je specijalista oftalmolog-oftalmohirurg u bijeljinskoj bolnici „Sveti vračevi“, bavi se humanitarnim radom, a aktivna je i u političkom životu.

– Ponosna sam jer su nas druge žene tajnim glasanjem izabrale za ova priznanja. Svaka od nas zaslužuje da ponese ovu titulu koju sam ja danas dobila, jer je svaka žena na svoj način doprinosi razvoju ovog društva. S ponosom ističem da sam, pored profesionalnog i poltičkog angažmana, majka uspješnekćerke, što je jedna od mojih najznačajnijih životnih uloga – navela je Danijela Đukin.

infobijeljina.com

FOTO: semberskenovine.ba

PODIJELI

Komentariši