Legenda grčke košarke Dimitris Dijamantidis pre dve godine je okončao karijeru, ali to nikako ne znači da je prestao da se bavi sportom. Više ne igra pod obručima, već je aktivan na pesku,piše sport.blic.rs 

Nekadašnji igrač Panatinaikosa se “zaljubio” u odbojku na pjesku na prvi pogled, koju je zaigrao poslije okončanja više nego uspešne košarkaške karijere.

– Odbojka na pjesku mi se svidjela odmah čim sam zaigrao. Igrao sam je sa prijateljima kada bih imao slobodnog vremena, pa se i dalje bavim tim sportom. Veoma je zabavan. Teško je reći šta je najteže u ovom sportu. Moji prijatelji znaju mnogo više od mene. Zahteva mnogo rada, ali je ja igram iz zadovoljstva – rekao je Dijamantidis za list “Volej stori”.

On je u košarkaškoj karijeri tri puta osvajao Evroligu sa Panatinaikosom, a sa Grčkom je bio svjetski prvak. Ipak, sada mu je u fokusu odbojka na pjesku. Mnogi posmatrači ističu da je Dijamantidis veoma uspešan u bloku.

– Ne znam koliko sam dobar u tome, jer i nisam mnogo upoznat sa svim aspektima ovog sporta. Kao što rekoh, meni je najbitnije da se zabavljam. Gledajući iz ove perspektive, mnogo je lakše pogađati trojke nego organizovati dobru odbranu u odbojci na pesku. Svakako je ovaj sport moj hobi. Preporučujem svima da probaju, jer je veoma opuštajuće – zaključio je Dijamantidis.

sport.blic.rs

Komentariši