Dijete Crvene zvezde Aleksa Radanov vratio se u redove crveno-bijelih za koje će nastupati u naredne dvije sezone.

Talentovani košarkaš (22, 202 cm) je prije mesec dana, na humanitarnom turniru za Sofiju Markuljević, za Nova.rs otkrio da će sljedeće sezone opet braniti boje tima sa Malog Kalemegdana.

Sada je stigla i zvanična potvrda srpskog euroligaša… Radanov je prošao sve mlađe selekcije Crvene zvezde u koju je stigao još 2013. godine.

“Pričao sam malo i sa novim trenerom Sašom Obradovićem. Fenomenalno je što ću raditi sa takvim trenerom i unaprijed se radujem svemu što nas čeka. Znam da ću moći mnogo da naučim i da napredujem”, rekao je Radanov za Nova.rs krajem juna.

Bio je član generacije crveno-bijelih koja je 2014. godine u Milanu postala juniorski prvak Eurolige. Takođe je naredne dvije sezone igrao u finalima ovog turnira u Madridu i Berlinu.

Prošle sezone je bilježio odlične partije za FMP na Jadranu. Prosječno je imao 11 poena, 4,1 skok i 2,6 asistencija za 26,2 minuta po meču.

Za prvi tim Zvezde debitovao je 2015. godine, a sa crveno-bijelima ima osvojene po dvije titule ABA lige i prvaka Srbije, uz ABA Superkup.

V.V.

Odgovori