Prvi put u sezoni Radnik iz Bijeljine je kompletnom sastavu. Stariji bijeljinki tim putem službene stranice oglasio se o trenutnom stanju , kao cilju za ovu sezonu.

Sa ambicijama je naš klub ušao u takmičarsku sezonu u kojoj obilježava jubilej. Ekipa je sjajno selektirana, pripremni period odrađen odlično, mladi igrači imaju sve veću ulogu, a Radnik zauzima vodeću poziciju u prvenstvu i na dobrom je putu da sa prve poziciju uđe u plej-of. Ipak, nije bilo ni malo jednostavno. Radnik je do sada odigrao 18 utakmica, ostvario čak 15 pobjeda, a da nijedan meč nije odigrao u kompletnom sastavu. Korona virus je u jednom momentu desetkovao ekipu, a posljedice toga su povrede koje su konstantno pravile problem. Trener Radovanović, koga je na klupi u mijenjao Igor Mihajlović, se vratio obavezama nakon preležane korone koja ga je od terena odvojila skoro tri nedjelje, a u takmičarski ritam se polako vraća i Branimir Berbakov.
“Poslije nekih 20-ak dana pauze uzrokovanih virusom Covid-19, juče sam odradio prvi trening sa ekipom. Pokušao sam da se poštedim napora koliko god je to moguće. Nisam imao nekih pretjeranih posledica. Trenutno se osjećam dobro, najgore je prošlo i ne želim da se vrati. Pred nama je serija jakih utakmica, uradićemo sve da vikend dočekamo spremni i prvi put ove sezone kompletni.”- rekao je Radovanović i dodao:
“Povratak Berbakova raduje, polako se uvodi u ritam, ima dovoljno vremena da vrati formu koju je imao prije povrede. Imamo par igrača sa lakšim povredama, ali bi trebalo da budu fit za vikend.”
Plejmeker ekipe, Branislav Berbakov, odigrao je svoje prve minuta nakon povrede ramena.
“Iz povrede sam se vratio bolje nego što sam očekivao, nekako na vreme. Nisam požurio sa povratkom i za to sam zahvalan treneru i upravi koji su me ispoštovali da to zalečim kako treba i nisam imao nikakav pritisak vracanja na teren!
Sezona sigurno najčudnija koju sam do sad igrao, turbuletna, dosta nekih neočekivanih situacija i jako je teško održati kontinuitet kako fizički tako i psihički i biti spreman za svaku sledeću utakmicu.
Naš cilj za ovu sezonu je jasno zacrtan na početku. Za sad smo na dobrom putu i mogu biti samo zadovoljan. Što se tice daljeg plasmana bice izuzetno teško, jer sve ekipe koje su blizu plej-ofa imaju ozbiljan kvalitet i niko se ne izdvaja. Ja se nadam da ćemo kao ekipa prvo, pa onda i ja lično, posle svega uspeti da podignemo formu potrebnu za finiš sezone i da ispunimo ciljeve.” – zaključio je Berbakov.

R.BH.

Leave a Reply