Smrt Žane Lelas, jedne od najboljih hrvatskih košarkašica svih vremena, potresla je cijelu regiju, piše Index.hr.

Lelas je bila jedna od najvažnijih akterica zlatnog doba košarke na ovim prostorima. U 80-ima je ženska košarka na prostoru bivše države bila na vrhuncu svoje popularnosti.

Reprezentacija je nakon Amerikanki bila najbolja na svijetu, a prvenstvo Jugoslavije bilo je među najjačima u Europi. I danas se pamte veliki dvoboji između Elemesa, Crvene zvezde, Jedinstva iz Tuzle, slovenskih Ježica, a Žana Lelas bila je jedna od najboljih.

“Saznala sam prije pet minuta. Bila sam u automobilu i morala sam stati. Užas, katastrofa. Kad sam čula što se dogodilo, naježila sam se. Ježim se i sad”, za Index.hr je kazala Razija Mujanović, za mnoge najbolja evropska košarkašica svih vremena te Žanina protivnica i saigračica.

“Nije mi jasno što se dogodilo. Nisam čula da je bila bolesna, znam da je pokrenula košarkašku akademiju sa suprugom i da je sve bilo u redu. Vjerujte, ovo je za mene ogroman šok. Žana je bila divna cura. U reprezentaciji smo bile cimerice. Karijere su nam se stalno preklapale. U reprezentaciji smo bila saigračice, u klubovima velike rivalke. Ona je igrala u Elemesu, ja u Jedinstvu. Kasnije smo se susretale i u Španiji. Šokirana sam, ne znam što bih rekla”, kroz suze je pričala Razija.

Index.hr

Leave a Reply