Jedna od najpoznatijih anegdota sporta s ovih prostora zasigurno je ona ‘Ma igraj Razo, boli te…’, a ide nekako ovako: Potkraj osamdesetih Razija Mujanović, najbolja košarkašica s ovih prostora, imala je u tuzlanskom Jedinstvu (svom prvom klubu) prosjek po utakmici od 28 koševa i 12 skokova. Impresivno.

Toliko da je zavidjela i publika po dvoranama bivše države pa joj dobacivala: ‘Razija je muško’.

Prema anegdoti, Razija se okrenula tadašnjem treneru Mihajlu Mikiju Vukoviću i požalila se: ‘Treneru, oni meni kažu da sam muško’, a Miki je na to odgovorio: ‘Ma igraj Razo, boli te k…!’.

No, Razija je pojasnila cijelu situaciju za 24sata i odbranila svoga trenera Mikija.

“Znate kako to ide. Na terenima su ljudi iz publike često znali provocirati, svašta reći i sve to, sve moguće provokacije da bi vas spriječili u igranju, ali da je Miki to rekao – nikada! Miki je prije svega bio velik pedagog, on pred nama nikada nije opsovao, nikada nije upotrijebio riječ j..i ga. On je velik i dobar trener. Mi smo imali i odgojne mjere na treninzima, morali smo se znati ponašati i na terenu i izvan njega. A što se publike tiče nema što mi nisu dobacivali, ali što su oni više provocirali ja sam bolje igrala, ali oni to nisu znali”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here