Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine ispala je iz A divizije Evropskog prvenstva koje se održavalo u Sarajevu.

Treba odati priznanje KS BiH na organizaciji Evropskog prvenstva za žene, jer se i na ovaj način predstavlja država. Savez je  omogućio optimalne uslove svim reprezentacijama, da se osjećaju ugodno u Sarajevu, što je odlična poruka za košarkašku Evropu iz Bosne i Hercegovine.

Bh. juniorke ostvarile su dvije pobjede, u grupnoj fazi protiv Litvanije i jučer protiv Hrvatske. Upisale su pet poraza, od Latvije, Poljske, Španije, Bjelorusije i u susretu odluke za opstanak danas od Litvanije.

Borbenosti Zmajicama nije manjkalo, međutim ispadanje je neuspjeh koje se mora dobro analizirati. Ono što posebno para uši je poraz od Španije 109:36, selekcije koja je zauzela peto mjesto na Evropskom prvenstvu. To se nije smjelo dogoditi, da se izgubi pred svojom publikom 73 razlike! Ispade da je Španija sa druge planete,  a kod nas kao da je košarka tek došla, a najtrofejniji naš sport.

Kao i svuda najveća odgovornost ide na selektora, u ovom slučaju to je  Slaviša Ožegović, također odgovornost snosi i legenda košarke Razija Mujanović koja obnaša dužnost tim menadžera ženskih selekcija BiH. Javnost moraju upoznati šta se desilo i gdje su se napravili propusti, koji su prouzrokovali debakl ženske juniorske reprezentacije BIH.

N.S.

 

1 COMMENT

Odgovori