Tejlor Ročesti, košarkaš Crvene zvezde, rekao je da nije imao dilemu o povratku u ekipe sa Malog Kalemegdana kada je dobio poziv trenera Saše Obradovića.

Amerikanac je nastupao za Zvezdu u sezoni 2018/19. poslije čega je otišao u Kinu, a poslije toga je igrao za Olimpijakos, prije nego što se vratio u srpski klub.

“Jedan od mojih saigrača na koledžu je bio Nikola Koprivica i on mi je govorio o Zvezdi i Partizanu. Rekao sam mu kada sam imao 19-20 godina da želim da dođem u Beograd i igram za Zvezdu. Volim grad, navijače, iskustvo. Od kako sam otišao sam želio da se vratim, iako nisam znao da će se to dogoditi. Kada me je Saša pozvao i objasnio situaciju, trudio sam se da se ovo ostvari. Ovo je mjesto u kom se zaista osećam kao kod kuće”, rekao je Ročesti.

Nije prošao pripreme sa Zvezdom, a u nedelju je igrao prvu utakmicu od dolaska, u pobjedi nad Mornarom u ABA ligi (93:62).

“Uvijek sam imao samopouzdanje na terenu, bez obzira na tim, protivnika… Biću sve bolji i jači, polako se vraćam u formu, nisam igrao sedam-osam mjeseci. Odličan je osjećaj vratiti se na teren. Sve je novo, svježe… Najveća razlika u odnosu na prethodni period u Zvezdi je to što sam tek došao i odmah igrao utakmicu”, kazao je Ročesti.

Američki košarkaš je naveo da će mu biti potrebno malo vremena da se adaptira na tim i novu situaciju, a govoreći o timu je rekao da su trener i menadžment napravili dobru ekipu i da je veoma uzbuđen što je njen dio.

Nova.rs

Leave a Reply