Brazil je bio sam kriv što se uopće doveo u ovu situaciju da mora pobijediti Amerikance kako bi stigao do četvrtfinala. Vrlo loš dan protiv Češke bacio je Brazil nekoliko koraka unazad i odmah je bilo potpuno jasno koliko je to bio skup poraz.

Naravno, protiv Amerikanaca se najteže vaditi, Brazil je još izdržao u prvom poluvremenu, ali kasnije je jednostavno grubo kažnjavana svaka pogreška i susret je otišao u one vode u koje su ga mnogi i stavljali.SAD je glatko slavio s 89:73.

Aco Petrović zadržao se na klupi tek do 13. minute. Naime tada je isključen nakon to je potpuno poludio na nedosuđeni čisti prekršaj na Andersonu Varejau, ušao je u teren i prijetio je čak i fizički sukob sa sucima. Brazil je tada bio duboko u igri, gubio je s tijesnih 25:23.

I bez Ace Petrovića Brazilci su do poluvremena bili “unutra”. Amerikanci su se najviše odvojili na osam razlike, a na odmor se otišlo s 43:39 za SAD.

U drugom poluvremenu SAD ipak stvara veliku razliku, u potpunosti se odvaja i na kraju bilježi pobjedu te definitivno osigurava nastup na Olimpijskim igrama.

Najbolji kod SAD-a bili su s po 16 poena Myles Turner (osam skokova) i Kemba Walker (pet asistencija). Kod Brazila bivši igrač Cedevite Vitor Benite ubacio je 21 poen, a po 14 poena dodali su Anderson Varejao (osam skokova) i Leandro Barbosa.

Branimir Korać

sportnet.rtl.hr

Foto:FIBA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here