Saša Topčov na početku zajedničke lige Bosne i Hercegovine bio je jedan od istaknutijih igrača prvenstva.

Krilni centar tada je nosio igru Hercegovca iz Bileće, u ragovoru za Bhbasket govorio je o iskustvu igranja u Bosni i Hercegovini kao i svojoj karijeri.

“Bileća je u tom periodu živjela za košarku. Ja kao i svi drugi momci u timu smo jedva čekali da izađemo na parket i da se se dobro zabavimo, obradujemo publiku kao i sve ljude koji su tada cijenili ono sta radimo. Bileća je mali grad ali sa velikim ljudima, ljudi koji ti ostaju prijatelji za cijeli život. Mi u našoj ekipi smo imali odličnu hemiju nešto što se danas mnogo rijetko susreće u klubovima. Mislim da je tad košarka u BiH bila na dosta visokom nivou pošto su tad bile prve godine zajedničke lige i svaki tim je imao odlične igrače. Pa setite se samo timova Borca iz Banja Luke, Širokog Brijega, Igokee, Brotnja, Sloboda iz Tuzle sa mladim Mirzom Teletovićem, Bosna sa Markovićem, Tuljkovićem i Jazvinom. Mnogo dobri i kvalitetni timovi”, govori Topočov i nastavlja:

“Da ostao sam u košarci igrao sam poslije Bileće, u Bugarskoj, Runmuniji i Srbiji do prije dve godine aktivno. Trenutno živim u Varni u Bugarskoj. Vlasnik sam firme za sportski menadžment, koja se bavi organizacijom sportskih klubova, kampova, turnira zove se “DESADO”. Imam svoj kosarkaski klub Star Basket za djecu. Isto tako organizujem jedan od najboljih kampova za mlade košarkaše u Zlatnim Pjascima na Crnom moru”, zaključio je Topčov.

V.B./R.BH.

PODIJELI

Komentariši