Košarkaši Cibone iz Zagreba savladali su sinoć u prijateljskoj utakmici domaći klub Sigal Prištinu, rezultatom 101:81.

Pobjeda gostujućeg tima, koji je višestruki hrvatski i evropski šampion, ni jednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Prije utakmice predsjednici dva kluba Blerand Stavileci i Aleksandar Petrović potpisali su Memorandum o sportskoj saradnji, koji predviđa produbljivanje saradnje Cibone i Sigal Prištine, posebno kada je riječ o mladim talentima.

Predsjednik Sigal Prištine, Blerand Stavileci je podsjetio na zlatna vremena Cibone kada su u njoj igrali sadašnji predsjednik kluba Aleksandar Petrović i njegov pokojni brat Dražen Petrović. Stavileci je kazao da je Cibona najuspešniji klub u regionu i da je zato Priština jako zaintresovana za produbljivanje odnosa sa tim klubom.

“Smatramo da nema boljeg kluba modela, bliskijeg i prijateljskijeg od Cibone ovdje u regionu, za nas kao klub u usponu koji ima svoje ciljeve u narednom periodu i koji želi igrati i više od Balkanske lige”, kazao je Stavileci.

On je rekao da sada nakon najnovijih dešavanja u vezi prijema Kosovskog olimpijskog komiteta u Međunarodni olimpijski komitet, kosovski sport treba da bude spreman i da ima strateške sportske prijatelje u budućnosti.

“Za nas će Cibona biti nova vrata za osnaženje kluba, ali će i Priština za Cibonu biti druga kuća za saradnju”, ocijenio je Stavileci.

Predsjednik Cibone, Aleksandar Petrović je istakao da se sa kolegom Stavilecijem dogovorio o utakmici u rekordno kratkom roku i da je to najbrže postignut sporazum do sada.

“Zadovoljan sam što ćemo večeras potpisati Memorandum o sportskoj saradnji između dva košarkaška kluba Cibone i Sigal Priština, koji će nadam se u budućnosti donijeti obostranu korist”, kazao je Petrović.

On je izrazio spremnost Cibone da primi i obuči mlade talente na svim nivoima koje će trenirati treneri u Zagrebu.

“Sretni smo jer na ovaj način možemo da pomognemo, ne samo da Cibona i Priština dobro sarađuju, već prosto, sport je kraju krajeva najbolji način da se ostvare kvalitetne veze između zemalja i na ovaj način pokušavamo da pomognemo našim sportskim partnerima. U Sigal Prištini vidjeli smo želju ovog kluba da napreduje”, kazao je predsjednik Cibone.

Petrović se zahvalio na izuzetnom dočeku koji je priređen u Prištini njemu i cijeloj ekipi Cibone.(Anadolu Agency)

Leave a Reply