Nastavak NBA sezone organizovan je u Dizijevom kampu u Orlandu i za sada sve protiče po unapred zamišljenom protokolu. 22 ekipe će u Orlandu odigrati poslednjih osam utakmica ligaškog dela sezone i plej-of.

“Treba da budemo zahvalni što uopšte igramo, što imamo posao. Koliko ljudi je izgubilo poslove zbog situacije u svijetu”, rekao je Vučević za “Glas Amerike” i dodao:

“Stvarno NBA je uradio sve što je mogao da ovo bude organizovano na najbolji mogući način. Sve ono što nam je potrebno, i više od toga imamo ovde. Prvenstveno, od hotela koji su odlični, pa do uslova za trening, koji su kao što imamo u našim trenažnim centrima. I stvarno čitava organizacija je na maksimalnom nivou. Svaka čast NBA što su uspjeli to da urade za dva mjeseca u situaciji kakva je bila u čitavom svijetu, gdje je sve bilo stopirano zbog virusa. Tako da stvarno mislim… naravno nedostaje nam što nismo sa porodicama, nije uvek lako što smo u zatvorenom prostoru, što nema mnogo prostora za kretnju i to, ali što se tiče ostalih stvari… OK, sad je počelo da se igra i nema ni toliko slobodnog vremena svakako, tako da stvarno moram da kažem da je NBA ovo odradio na najbolji mogući način”.

Ekipe su smještene u nekoliko različitih hotela i pre prve utakmice u nastavku sezone, dve nedelje nije bilo izlazaka iz hotela.

“U početku, prve dve-tri nedjelje nismo smjeli da izlazimo iz našeg hotela, znači samo smo mogli da budemo ovde, pa nismo mogli da se viđamo, ali kako su počele prvo ove prijateljske utakmice onda smo mogli, pa smo iskoristili jedan dan nekoliko nas da se vidimo i družimo, ali je nezgodno, iako imamo dosta slobodnog vremena, teško je uklopiti sve. Neki od nas igraju jedan dan, neki drugi, pa neki igraju kad mi imamo slobodan dan, pa mi igramo kad je njima slobodan dan i to je malo nezgodno, i zbog treninga, neki treniraju ujutru, neki popodne). Nije lako, ali kad god možemo, pokušamo da se družimo, da se vidimo. Ovde u mom hotelu su Bobi Marjanović, Marko Gudurić, Dženan Musa iz Bruklina i (Luka) Dončić, tako da s njima se najčešće vidim, ali sam se viđao i sa Bogdanom Bogdanovićem, sa (Nikolom) Jokićem, pokušavam da se vidim sa svima, ali kao što kažem, nezgodno je, jer imamo drugačije rasporede, ali pokušavamo”, objasnio je crnogorski košarkaš.

SK/Glas Amerike

Odgovori