Specijalista dječije hirurgije i načelnik Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla dr.med.sc. Edin Husarić putem svog Facebook profila obratio se građanima i naveo važnost poštivanja izolacije i samoizolacije te se stavio na raspolaganje svim roditeljima koji imaju bilo kakvih pitanja u vezi svoje djece.

“Poštovani roditelji najprije vas molim da poštujete upute o ograničenju kretanja, te o izolaciji i samoizolaciji. Molim vas da najozbiljnije shvatite značaj podatka o eventualnom kontaktu sa osobom koja dolazi iz rizičnih područja zahvaćenih COVID-19 virusnom infekcijom, zbog vašeg zdravlja, zdravlja vaše djece i zbog zdravlja ljekara koji liječe vašu djecu. Zbog ograničenja usluga koje se trenutno pružaju na UKC-u ako imate nekih pitanja vezano za zdravstveno stanje vaše djece, naročito one operisane, moj fb profil vam stoji na raspolaganju. Pitanja možete slati putem messengera”, napisao je dr. Husarić.

Dr.med.sc Edin Husarić je bio poznati bh. košarkaški sudija i također nekoliko godina prvotimac Slobode sa kojom je osvojio i titulu prvaka BiH.

N.S. / Foto:Anadolija

Leave a Reply