Predpioniri KK Kengur prvaci BiH, u nastavku ih očekuju Real Madrid, CSKA, Fenerbahče – Predpioniri KK Kengur su nakon odličnog rezultata na kvalifikacionim turnirima Basket4kids lige u organizaciji Sportkluba učestvovali na final fouru ovog takmičenja u Mostaru. Voljom žrijeba Zeničani su odmjerili snage sa ekipom KK Zvornik Basket.

Polufinalni susret je predstavljao finale prije finala i u vrhunskoj košarkaškoj predstavi, predpioniri Kengura su odličnom igrom u drugom poluvremenu prelomili susret i slavili 42:33.

U finalu je ekipu Kengura čekala ekipa KK Široki Brijeg. Već u prvoj četvrtini predpioniri iz Zenice su stvorili osjetnu prednost i susret su bez problema priveli kraju i na kraju slavili 44:27 i tako se okitili titulom najbolje ekipe u BiH.

Osvajanjem ovog turnira KK Kengur je ostvario pravo učešća na završnici Sportklub lige Basket4kids na kojoj će učestvovati prvaci Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH (KK Kengur), kao i ekipe Fenerbahčea, CSKA Moskve i Reala iz Madrida.

KK Kengur je ovom titulom jedini košarkaški kolektiv u BiH uz OKK Spars koji je postao prvak u predpionirskom, pionirskom, kadetskom i juniorskom uzrastu.

Za KK Kengur na final fouru su nastupali Danko Cvitanović (kapiten), Jan Bulajić, Dino Subašić, Faris Kovač, Leo Šendula, Anes Hadžić, Faris Čerim, Adi Husaković, Muhamed-Din Isaković, Faruk Kurić, Tarik Kurić, Anel Sofić i Ajdin Zejnirović. Trener je bio Enver Jahić, a pomoćnik Dino Duranović.

zenicablog.com

PODIJELI

Komentariši