Slobodi treba pobjednički duh: Ovako se nekad slavilo u svlačionici crveno-crnih (VIDEO)

Tuzlanska Sloboda od večeras ima novog/starog trenera. U svoj grad, u svoj klub, vratio se Damir Mulaomerović.

Prije njega na kormilu je bio Josip Pandža, koji se sa klubom izuzetno korektno rastao i koji je u Tuzli dao sve od sebe da ostvari klupske ambicije.

Prije Pandže bio je Ivan Velić, koji je klub spasio od ispadanja u niži rang jer je njegov prethodnik Velimir Gašić toliko zabrljao u toj sezoni da je pod upitnikom bio i opstanak.

No, publika u Mejdanu su najčešće sjeća utakmica koje je s kormila vodio Damir Mulaomerović. Igrači tada nisu imali ni izbliza uslove kao sada, ali su igrali svi za jednog jedan za sve.

Sadašnji igrači Slobode iz korijena moraju promijeniti svoj odnos prema igri i trenigu. Prema dresu. Upravi i trenerima nemaju šta zamjeriti. Ni Pandži, ni Žuniću… Jer ako trener Pandža kaže da je imao superkorektan odnos uprave, gotovo roditeljski, onda mu moramo vjerovati na riječ.

Igrači su ti koji svoje ponašanje van dvorane i u dvorani moraju promjeniti. Kada kažemo van dvorane mislimo na nargile i te vrste “hobija” jer su navijači neke od prvotimaca prozvali “šiša boysi”. Željko Šašić bi zapjevao: Ovo je mali grad u njemu sve se zna…

Pamet u glavu!

I na kraju, poznavajući Damira Mulaomerovića znamo da neće biti zaštićenih i da prema nikom neće biti pardona. Sloboda, odnosno igrači Slobode, ako hoće sebi dobro morat će u Mejdan i van njega vratiti pobjednički duh.

Prisjetimo se jednog od ranijih slavlja u svlačionici Slobode…

Leave a Reply