Utakmice u Aba ligi 2 nisu pod lupom šire košarkaške javnosti kakav je to slučaj sa Aba ligom 1. Zato je u sjeni svih drugih informacija prošao neopaženo rezultat utakmice MZT – Dynamic 82:84.

MZT od početka lige drži drugu poziciju, a Dynamic je u borbi za opstanak. S porazom u Skoplju Beobrađani bi zapečatili svoju sudbinu, ali…

Dogodilo se ono što je malo ko očekivao. Pobjeda nad velikih favoritom i ostanak u igri za opstanak.

No, Dynamicu na ruku ne ide raspored. U posljednja dva kola domaćini su vodećem Borcu iz Čačka i gosti Sutjesci. Hoće li se spasiti talenti iz “velikog sistema”, kako beogradski tim nazivaju u srbijanskoj štampi.

Znat ćemo poslije okršaja sa Borcem i Sutjeskom, i rezultata Spars Realwaya, odnosno Novog Pazara.

Posljednja ekipa u Aba ligi 2 naredne sezone ne može igrati u tom takmičenju i da izbori plasman. Zbog toga traje velika bitka, i, čini se spašavanje pojedinih ekipa. I ranije je bilo sumnjivih rezultata, ali…

Ko zna i ko će igrati u Aba ligi 2 dogodine. Ako Zadar ispadne iz Aba lige, što je gotovo pa izvijesno, oni će se okrenuti FIBA takmičenju. Bar takve informacije imamo. Hoće li dogodine Split igrati u Aba ligi 2 ili, pak, neko treći.

Pored velikih problema u Aba ligi 1, rukovodstvo Aba lige 2 je propustilo da dužnu pažnju posveti za oba takmičenja. Nama preostaje da vidimo hoće li se talenti iz “velikog sistema” spasiti, a neki drugi klubovi biti žrtva njihovog spašavanja.

E.D.S.

Odgovori