Prebrisan je mural u čast Jugoplastike kojega su oslikali stanari Dominisove ulice. Došli su radnici po nalogu Grada i bojom su “prepiturali” trofejna imena, javlja Dalmatinski portal.

Ovaj zid nekoć su “krasile” poruke vrhu splitske vlasti i šefu konzervatora Radoslavu Bužančiću o nemaru prema vrijednoj baštini.

Dino Rađa se na svojoj Facebook stranici oglasio o cijeloj situaciji pa je tako napisao status vezan za proslavu tridesete obljetnice prvog europskog trofeja Jugoplastike.

Status prenosimo u cijelosti:

“Sramota

Gadite mi se jadnici neostvareni koji nikad u životu niste ništa napravili. Najveći uspjeh vam je predizanje članske iskaznice neke stranke. Jedino što znate je prodavanje crvene i crne magle da prikrijete svoja sranja. Ne smeta vam što dom omladine nije dovršen vec 40 godina, ne smeta vam stadion i bazeni koji se raspadaju, ne smeta vam “metro” koji vozi jednog ipo čovjeka dnevno, ne smeta vam što treba sat vremena ljeti za proći kroz luku, ne smeta vam što 20 godina ne možete spojiti Trogir i Omiš, ne smeta vam nedovršena arena već desetak godina, ne smeta vam Marjan koji ste nemarom devastirali. Ali vam smeta NAJVEĆI SPORTSKI USPJEH U POVIJESTI GRADA. Niste zasluzili da vam itko dođe na proslavu. Ja prvi ne bih došao da nije Bože, Srete, Sobina i onih par iljada istinskih ljubitelja koji će doći u nedjelju u dvoranu pozdraviti ekipu. Bljak”, napisao je Rađa.

Povodom brisanog murala posvećenog Jugoplastici u Dominisovoj ulici oglasio se i KK Split. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ponukani zbivanjima oko prebojanog murala posvećenog KK Jugoplastici u Dominisovoj ulici u Dioklecijanovoj palači stupili smo u kontakt sa stanarima i autorima divnog djela i stavili se na raspolaganje. KK Split je pozvao stanare Dominisove, naše vjerne navijače, da mural u čast prve Jugoplastikine titule prvaka Europe ponovno oslikaju, ali na zidu dvorane na Gripama.

‘Nama će biti čast napraviti mural na dvorani’ odgovorili su nam iz Dominisove”, poručili su iz kluba.

U međuvremenu su se na Facebooku oglasili i sami stanari te su prebojani zid preplavili porukama upućenim Gradu.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Mi, stanari, smo žalosni što su uoči obljetnice prebojili mural, željeli bismo, da se sportskim riječnikom izrazimo, spusti lopta na zemlju, pogotovo sada kada se zna tko je izdao nalog za uklanjanje. Ne želimo nikakvu odmazdu, pogotovo jer je ta osoba naš susjed. Mi se nadamo da će odgovorni odstupiti s mjesta na kojem je sada, ako ne zbog štekata, bankomata i brojnih drugih nelogičnosti, onda zbog ove velike omaške. Zvali su nas poduzetnici, sportaši, davali podršku, svima smo se zahvalili na toplim riječima, ali novac smo odbili. Mi ćemo novac za novi mural prikupiti ponovno sami te ćemo u suradnji s KK Split naći odgovarajuću lokaciju”, napisali su zajedno stanari Geta.

Nalog za brisanje potpisao je pročelnik Ureda konzervatora Radoslav Bužančić, piše Dalmatinski portal.

Dalmatinski portal

Foto: Facebook

Komentariši