Ono što je Crvenoj Zvezdi FMP ili Partizanu Mladost iz Zemuna ili Studentski centar Budućnosti iz Podgorice to je od danas Borac Igokei.

Rukovodstva dva kluba su potpisali sporazum o tzv. sportskoj saradnji, ma šta to značilo.

Nekadašnji ljuti rivali postali su sportski “brat i sestra”, iako je to do prije godinu-dvije bilo nezamislivo ili u domenu naučne fantastike.

Borac je sedam godina tavorio u Prvoj ligi RS, zaboravljen i ostavljen od svih, na ivici egzistencije. Redakcija portala BHbasket dobro zna u kakvim sve okolnostima su bili Banjalučani jer smo ih bez obzira na rang i roster intenzivno pratili.

Kada su konsolidovali redove i vratili se u elitni bh.rang dolazi sporazum o sportskoj saradnji sa Igokeom. Lijepo je što klubovi sarađuju, ali u ovom slučaju stvari se mogu promatrati iz sasvim drugog ugla.

Ma koliko nas iz rukovodstva OKK Borac ubjeđivali da nisu i nikad neće biti nečija filijala, ma koliko bilo priče na današnjoj press-konferenciji da potpisani sporazum ne znači da je Borac filijala Igokee, indikativno je da on dolazi u trenutku kada se Borac vratio u Ligu BiH i kada je pred vratima Aba lige 2.

U narednom razdoblju ćemo vidjeti kako će se potpisani sporazum implementirati. Hoće li igrači Igokee ići na kaljenje u Borac i hoće li raznorazni menadžerski igrači prvo na adaptaciju u Borac pa po ugovor u Laktaše. Mnogo, dakle, nepoznanica. Vidjet ćemo i kako će se dva “bratska kluba” ponašati u Ligi BiH koja počinje 3. oktobra.

Na kraju prenosimo izjavu Igora Dodika, koji negira da će Borac biti filijala Igokee… Ali čim se priča znači da gdje ima dima da ima i vatre.

“Ovo je isključivo sportska saradnja između dva ravnopravna kluba gdje isključivo KK Borac odlučuje kako će da se ponaša i šta će da radi u budućnosti. Mi smo tu samo da pomažemo. Apsolutno ne želim da se izrodi iz ovog da je Borac filijala Igokee. Ne, Borac nije filijala Igokee. Borac ostaje nezavisan u svakim odlukama u budućnosti, a mi smo tu da ih podržimo“, istakao je generalni menadžer Igokee tokom današnjeg potpisivanja ugovora o saradnji.

E.Skokić / foto: mondo.ba

Odgovori