Srbi za poraz okrivili suce: Nismo zaslužili takav tretman kao najbolja europska reprezentacija

“Nedostaju euroligaški suci”, zavapio je Vladimir Lučić.

Iako ovaj put u finalu nisu igrali protiv Amerikanaca, Srbi su izgubili i treće u nizu. Košarkaško zlato i dalje je nedostižno za Srbiju koja je propustila Sloveniju kada je u posljednjih pet minuta igrala bez Gorana Dragića i Luke Dončića.

“Moram čestitati Sloveniji na prvoj medalji, svaka im čast. Dali smo sve od sebe, malo nam je nedostajalo u obrani”, rekao je kapetan Milan Mačvan za srpski Telegraf pa okrivio suce za poraz.

“Drugi nam se put događa da u Istanbulu imamo ovakav tretman nakon 2010. godine. Nemoguće je da nam sude četiri prekršaja na trici, dvije tehničke i čisti faul u napadu na Miciću pretvore u tehničku. Onda nam zaustave kontru kad je Lučić sam, a to nije tehnička. Žao mi je zbog ovog tretmana jer to nismo zaslužili kao najbolja europska reprezentacija u ovom trenutku. Zašto najbolja? Ovi su momci. Bili smo drugi na Svjetskom prvenstvu, četvrti na Eurobasketu, drugi na Olimpijskim igrama i sad drugi.”

Ni Vladimir Lučić nije propustio spomenuti ljude u crnom.

“Odradili smo veliki posao i kad ovako izgubiš finale, to ti mora teško pasti. Što se sudaca tiče, očito je da nisu dovoljno kvalitetni za ovakvo natjecanje. Nedostaju euroligaški suci. Čestitam Slovencima, ali taj prekršaj u napadu koji na meni nisu sudili… Na minutu i pol do kraja imali bismo dva slobodna bacanja kojima smo se mogli vratiti u egal.”

Izbornik Aleksandar Đorđević bio je konkretan.

“Šteta… Poslali smo 18 video-materijala kao prigovor na sudačke greške. Ako se Marjanoviću svira jedan faul, zašto se Vidmaru nije svirao isti faul ispred naše klupe. Svaka čast mojim igračima, ali nisu dobili jednaku šansu da se bore za zlatnu medalju.”

sportarena.hr

Leave a Reply